×

17 fugari aduși în țară în ultima săptămână: Ministrul Justiției anunță că statul a cheltuit peste 9,4 milioane de lei pentru repatrierea condamnaților

17 fugari aduși în țară în ultima săptămână: Ministrul Justiției anunță că statul a cheltuit peste 9,4 milioane de lei pentru repatrierea condamnaților

Ministrul Justiției anunță că statul a cheltuit peste 9,4 milioane de lei pentru repatrierea condamnaților

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că în ultima săptămână au fost aduși în țară 17 fugari. Această informație vine în contextul în care statul român a cheltuit peste 9,4 milioane de lei pentru repatrierea condamnaților în anul 2021. Suma a scăzut în 2022, ajungând la peste 8,6 milioane de lei, însă Alina Gorghiu consideră că acest lucru este inacceptabil.

Un proiect de lege pentru a transfera costurile către fugari

Pentru a rezolva această problemă financiară, Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică un proiect de lege prin care toate costurile pentru repatrierea condamnaților să fie suportate de către fugari. Potrivit ministrului, pentru aducerea în țară a unui fugar, statul cumpără 3 bilete de avion și suportă costurile diurnei și ale cazării ofițerilor de poliție implicați în preluarea persoanei căutate.

Lista persoanelor repatriate în ultima săptămână

În cadrul anunțului, ministrul Justiției a prezentat și lista cu persoanele repatriate în ultima săptămână. Printre acestea se numără Hoamea Neculai, adus din Irlanda și condamnat la 7 ani de închisoare pentru loviri sau alte violențe, Fieraru Florin, adus din Italia și condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru evaziune fiscală, și Răducan Adrian Nicușor, adus din Franța și condamnat la 3 ani, 4 luni și 177 de zile de închisoare pentru furt calificat.

Alina Gorghiu subliniază faptul că fenomenul fugarilor trebuie stopat și că pedeapsa trebuie executată în țară. De aceea, este necesar ca fugarii să suporte costurile aferente aducerii lor în țară.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul