×

Meniul complet la restaurantul Parlamentului României: un festin culinar la prețuri subvenționate

Meniul complet la restaurantul Parlamentului României: un festin culinar la prețuri subvenționate

Parlamentarii se răsfață cu un festin culinar la prețuri subvenționate

Aleșii românilor plătesc un preț infim pentru mâncarea de zi cu zi, deși salariile lor nu sunt deloc mici, iar alimentele se scumpesc din ce în ce mai mult. Restaurantul din fosta „Casă a Poporului” oferă un meniu complet, alcătuit în așa fel încât să satisfacă gusturile cât mai diverse. Toate preparatele au prețuri calculate cu zecimale, iar unele dintre ele sunt subvenționate.

Prețuri mici în 2021

Imediat după pandemie, în 2021, prețurile de la restaurantul Parlamentului erau incredibil de mici: doar 2 lei pentru o porție de ciorbă sau o iahnie de fasole la mai puțin de 6 lei. Parlamentarii se bucurau de un adevărat festin culinar, cu preparate delicioase, la prețuri accesibile.

Creșterea prețurilor în 2022 și 2023

Însă, în anii următori, prețurile au început să crească, iar românii abia reușesc să facă față cheltuielilor zilnice. Cu toate acestea, parlamentarii încă se răsfață cu mâncăruri cu preț subvenționat. O salată și o chiflă costă 22,8 lei, mai puțin decât la orice cantină studențească.

Meniu variat și destinat tuturor

Meniul restaurantului Parlamentului este alcătuit în așa fel încât să satisfacă gusturi cât mai diverse, iar oferta este largă. De la preparate tradiționale românești până la preparate internaționale, toți lucrătorii din uriașa clădire a Parlamentului pot găsi ceva pe placul lor.

Parlamentarii și turiștii

Mulți ar fi tentați să creadă că doar parlamentarii pot mânca la acel restaurant, însă realitatea este alta. Turiștii care vizitează Palatul Parlamentului pot achiziționa un bilet de 94 de lei și, dacă doresc, pot să mănânce alături de cei cărora le-au oferit votul la alegerile legislative.

Deși prețurile la alimente au crescut în ultimii ani, parlamentarii continuă să se bucure de un festin culinar la prețuri subvenționate. Această situație ridică semne de întrebare cu privire la justiția socială și echitatea în distribuția resurselor.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul