×

Colantarea mașinii: costuri și materiale ideale

Colantarea mașinii: costuri și materiale ideale

Colantarea mașinii: Tot ce trebuie să știi despre costuri și materiale ideale

Ce este colantarea auto?

Colantarea auto este un proces prin care se aplică o folie autocolantă pe caroseria unui autoturism, fie pe întreaga suprafață, fie doar pe anumite părți, conform preferințelor clientului. Această procedură nu doar că poate schimba complet aspectul mașinii tale, dar are și rolul de a proteja vopseaua de zgârieturi și alte daune.

Avantajele colantării mașinii

Colantul are capacitatea de a proteja vopseaua mașinii de diverse agresiuni precum gainatul de păsări, pietre care sar de pe carosabil sau radiația solară. În plus, în cazul unor accidente minore, colantul poate oferi o protecție suplimentară, evitând deteriorarea vopselei originale a mașinii tale.

Dezavantajele colantării mașinii

În mod normal, colantarea unei mașini nu prezintă dezavantaje semnificative, cu condiția să fie efectuată de către profesioniști calificați. Riscul cel mai mare este legat de posibilitatea ca folia să se dezlipească sau să prezinte imperfecțiuni estetice în timp. De aceea, este recomandat să alegi o firmă specializată care să ofere garanție pentru serviciile prestate.

Cât costă să-ți colantezi mașina?

Costurile pentru colantarea unei mașini variază în funcție de modelul și dimensiunile acesteia. De exemplu, pentru o mașină de clasă mică precum BMW Seria 1 sau VW Golf, prețul pentru colantare cu materiale Orafol este de aproximativ 3.900 de lei, în timp ce pentru materiale 3M, Hexis sau Avery Dennison poate ajunge la 4.900 de lei.

Pentru mașini de clasă medie sau crossover/SUV-uri de clasă mică, costurile se situează în jurul sumei de 4.500 de lei pentru materiale Orafol și 5.500 de lei pentru materiale de la 3M, Hexis sau Avery Dennison.

În ceea ce privește mașinile de clasă mare sau SUV-urile mari, prețurile pentru colantare variază între 4.800 și 5.800 de lei, în funcție de materialele alese. Aceste tarife includ costurile cu manopera, certificatul de garanție și calitate, dar nu și TVA-ul.

Sursa: [Adăugați sursa aici]

Partajează acest conținut:

Publică comentariul